duminică, 28 iunie 2015

Cafeaua verde vs Cafeaua prajita

Boabele de cafea verde sunt simple boabe de cafea care inca nu au trecut prin procesul de prajire. Procesul de prajire a boabelor de cafea reduce nivelul de acid clorogenic din boabele de cafea. Asadar, nefiind prajite, boabele de cafea verde au un continut mai mare in acid clorogenic in comparatie cu boabele de cafea prajite. Acest lucru are un efect considerabil asupra sanatatii, intrucat acidul clorogenic este considerat a avea beneficii pentru bolile de inima, diabet, scaderea in greutate si altele. Asa cum stim deja, boabele de cafea sunt pline de antioxidanti si alti compusi farmacologici activi.

Dintre acestia doi cei mai importanti sunt cafeina si acidul clorogenic. Acidul clorogenic este considerat a fi principalul ingredient activ din boabele de cafea verzi, adica substanta care produce efectele de pierdere in greutate. Insa, o data cu procesul de prajire, nu numai ca boabele de cafea isi pierd din culoare, devenind inchise la culoare, ci si pierd din substanta acid clorogenic, adica singura responsabila pentru scaderea din greutate. Asadar, acesta este motivul pentru care boabele de cafea prajite, sau normale, nu vor avea acelasi efect precum boabele de cafea verzi in ceea ce priveste slabirea.

Daca ati urmarit emisiunea lui dr. Oz, probabil ca ati auzit de la el de efectele benefice ale cafelei verzi asupra slabitului, acesta referindu-se la cafea verde ca fiind capabila de a arde grasimea rapid, si sustinand ca nu sunt necesare exercitii sau o dieta. Acum ca stim faptul ca boabele de cafea verde sunt doar boabe de cafea care nu au fost prajite si ca prin acest lucru nivelul de acid clorogenic este mai ridicat in boabele de cafea verzi, putem trece la beneficiile pe care boabele de cafea verde le are asupra sanatatii noastre. Pentru presiunea arteriala ridicata, acidul clorogenic este considerat a avea un efect asupra acestora, astfel incat presiunea sangelui este mai redusa. In cazul pierderii din greutate, acidul clorogenic din cafeaua verde este considerat a avea o influenta asupra zaharului din sange si asupra metabolismului.

In cazul hipertensiunii, sau presiunii arteriale crescute, unele studii realizate pe oameni au aratat ca acei indivizi cu o presiune arteriala usor ridicata care iau un extract din cafea verde au avut o presiune arteriala mai scazuta dupa aproape o luna de tratament. Alte studii care au evaluat efectele benefice are altor extracte din cafea verde sau a altor componente a cafelei verzi au obtinut rezultate asemanatoare.

In cazul pierderii din greutate unele studii au aratat ca indivizii care care iau pana in 200 de mg zilnic dintr-un extract din boabe de cafea verzi obtin o scadere in greutate pe o perioada de aproape trei luni de zile. Insa, trebuie mentionat ca pana acum studiile sunt preliminare si de o calitate foarte slaba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu